19 Sep: Isotope Jazz Ensemble (inställt)

Av | 16 januari, 2020

Jazzensemblen Isotope gör sin trejde spelning på Willboda. De två tidigare konserterna blev snabbt utsålda. Isotope är ett lyhört band, de är samspelta och musikaliskt finurliga med en lugn och stilla jazz som alla kan uppskatta.

Willboda, i Spannarboda utanför Lindesberg, är en bergslagsgård med anor från 1700-talet. Idag är Willboda en privatbostad. Willbodas övervåning är påbyggd på 1800-talet med gamla trägolv, högt till tak och stora, luftiga rum. Spelningen kommer vara i biblioteket på övervåningen, som till vardags tjänar som familjens vardagsrum.

Datum och tid

lördagen 19 september 2020
kl 14:00

Arrangör/plats

Willboda Gård
Spannarboda 318
711 94 LINDESBERG
www.willboda.se
info@willboda.se

Pris

150 Kr per vuxen
Gratis för barn under 18 år
Alla biljettintäkter går oavkortat till artisten

Foto: Isotope

Om bandet

Göran Lindén, Gitarr
Göran är mestadels självlärd, men har mellan 1990 och 1991 studerat på Musicians Institute i Hollywood, en musikerutbildning med inriktning på improviserad musik. Utöver Isotope spelar Göran i bluesband, coverband, husband, storband, gitarrduo, samt i diverse jazzgrupper.

Ulf Lernhammar, tangenter
Ulf har medverkat i många olika bandkonstellationer där det namnkunnigaste var ”Lolita pop” på 1980-talet. Numera spelar han jazz med Isotope, pop med Vänskapsbandet, världsmusik med Spelrum och improviserad musik med musikkollektivet Lärkan.

Holger Schellwat, trummor
Holger kom från Tyskland för 26 år sedan, där han huvudsakligen spelat jazz & salsa. Efter många framgångar med Campus Big Band (och utflykter till Berklee i Italien varje sommar) gick han med i ensemblen Isotope 2008. Holger spelar även ofta i Brasilien, Moçambique och Italien. I Sverige spelar han med Mossa Malm band och EHME.

Torbjörn Helander, kornett
Torbjörn har spelat diverse instrument under hela livet. Ett inte upptäckt brytningsfel gjorde att han som barn inte kunde tillgodogöra sig den kommunala musikskolans välmenande notundervisning, utan utvecklade istället sitt gehör. Han har därefter alltid spelat olika slag av ”gehörsmusik”, med inslag av improvisation. I vuxen ålder, med hjälp av glasögon och noter spelar han numera jazz, där kornetten har blivit hans huvudinstrument.

Michael Olsson
Michael har spelat bas i över 30 år i diverse i olika grupper. Utöver isotope medverkar spelar han i One Step, EHME och De Tröstlösa Bröderna.

Foto: Ebba Mittag-Leffler

Lyssna på Isotope

I ljudklippet nedan spelar Isotope ”My Romance” av Ben Webster. Läs mer om bandet och lyssna på mer smakprov på deras hemsida.

Ljudklipp med tillstånd av Isotope

Om du har frågor

Har du frågor om arrangemanget kan du vända dig till info@willboda.se eller ringa Björn på 072-585 48 06

Anmälan/bokning

Det finns bara 40 platser på denna konsert, därför måste du boka biljett i förväg. Priset är 150 kr per vuxen, gratis för barn under 18 år.

Dela sidan på sociala media