Preliminärt utfall på enkäten

Av | 25 oktober, 2020

Detta är ett inlägg i tråden ”Bredband” på spannarboda.se.
Läs alla inlägg här.


Jag skickade en enkät i början av veckan till alla hushåll i Spannarboda. Här är en preliminär sammanställning.

Ca 50 enkätsvar har ankommit. Jag har i den här kartan bara ritat ut de som har fiber eller har sökt fiber och får leverans eller har nekats leverans.

Några kommentarer till bilden:

1) att det finns några platser där det inte är långt till en befintlig fiber och det vore realistiskt att ansluta fiber istället för fast mobilt bredband

2) att hela ”norra Spannarboda” verkar vara bortprioriterat, trots att det inte är särdeles långt till fiber på alla platser.

3) behovet i Kåfalla verkar vara missförstått

Med reservation för att jag kan ha uppfattat något data felaktigt.

Grön prick = har redan fiber idag
Gul prick = har fått leveransbesked om fiber (i höst eller i vår)
Blå prick = har nekats fiber men erbjudits FWA (”Fast Mobilt Bredband”)


Tråden ”Bredband” på spannarboda.se syftar till att påverka beslutsfattare, politiker och telecom-företagen att se över bredbandsprojekten i Lindesbergs kommun.

Ett väl fungerande bredband är en säkerhetsfråga, demokratifråga och livsviktig för landsbygdens överlevnad.

Vi anser att Telia ska ta omstart på fiberprojektet och ompröva sitt beslut att inte leverera fiber i de områden i Lindesbergs kommun där man dragit tillbaka erbjudandet.

Genom att vi i byarna är lite mer engagerade och samspelta kan vi tillsammans med Telia säkerställa att projektet blir lönsamt för oss, samhället i stort, för Telia och dess entreprenörer.

Vidare anser vi att Telia ska lämna kopparnätet kvar tills dess det finns en etablerad och framtidssäker infrastruktur som kan ersätta kopparnätet. FWA är inte rätt teknik.

Dela sidan på sociala media