Touchdown!

Av | 23 oktober, 2020

Detta är ett inlägg i tråden ”Bredband” på spannarboda.se.
Läs alla inlägg här.

Jag har efter mycket arbete äntligen fått kontakt med en ansvarig chef på Telia!

Patrik (…) har varit inblandad i fiberutrullning, FWA osv. Jag blev uppringd på vägen hem från jobbet. Den kontaktperson jag hade igår var fel chef, men hade vidarebefodrat ärendet till Patrik.

Diskussionen handlade mest om att han lyssnade på vår historia, fick förstå hur illa behandlade vi känner oss och lyssna på kraven: Att Telia tar ett samtal med drabbade hushåll i Spannarboda som har fått fibererbjudandet tillbakadraget och tittar ”lösningsorienterat” på om det finns några sätt (per hushåll) om det går att lösa problemen.

Att erbjudandet om ”fast mobilt bredband” förlängs tills att vi har haft en dialog.

Patrik lovade att återkomma inom 2 veckor.

En personlig kommentar: Det är, oavsett hur illa saker är, positivt att vi har en dialog. Det är är första gången i det här ärendet som vi har kontakt med ”rätt” ansvarig. Det är många frågor att lösa. Jag är beredd på att just mitt hushåll inte får bredband (fiber), men jag utgår ifrån att vi kan hitta en rättvis modell för det hela. Och jag tänker inte avvika en tum från vägen att få Telia till att i alla fall prata med oss.

Tråden ”Bredband” på spannarboda.se syftar till att påverka beslutsfattare, politiker och telecom-företagen att se över bredbandsprojekten i Lindesbergs kommun.

Ett väl fungerande bredband är en säkerhetsfråga, demokratifråga och livsviktig för landsbygdens överlevnad.

Vi anser att Telia ska ta omstart på fiberprojektet och ompröva sitt beslut att inte leverera fiber i de områden i Lindesbergs kommun där man dragit tillbaka erbjudandet.

Genom att vi i byarna är lite mer engagerade och samspelta kan vi tillsammans med Telia säkerställa att projektet blir lönsamt för oss, samhället i stort, för Telia och dess entreprenörer.

Vidare anser vi att Telia ska lämna kopparnätet kvar tills dess det finns en etablerad och framtidssäker infrastruktur som kan ersätta kopparnätet. FWA är inte rätt teknik.

Dela sidan på sociala media