Tack för alla enkätsvar!

Av | 21 oktober, 2020

Detta är ett inlägg i tråden ”Bredband” på spannarboda.se.
Läs alla inlägg här.


Min bonusdotter Alva och jag kuskade runt i regnrusket igår kväll och delade ut 118 enkäter till hushållen i Spannarboda.

Syftet med enkäten är att kartlägga vem som har fått fiber, fått fiber tillbakadragen samt hur man ställer sig till Fast Mobilt Bredband.

Vi har fått in många enkäter, men det finns fortfarande hushåll som inte har svarat. Ju fler svar vi får desto bättre diskussionsunderlag har vi för möte med Telia.


Tråden ”Bredband” på spannarboda.se syftar till att påverka beslutsfattare, politiker och telecom-företagen att se över bredbandsprojekten i Lindesbergs kommun.

Ett väl fungerande bredband är en säkerhetsfråga, demokratifråga och livsviktig för landsbygdens överlevnad.

Vi anser att Telia ska ta omstart på fiberprojektet och ompröva sitt beslut att inte leverera fiber i de områden i Lindesbergs kommun där man dragit tillbaka erbjudandet.

Genom att vi i byarna är lite mer engagerade och samspelta kan vi tillsammans med Telia säkerställa att projektet blir lönsamt för oss, samhället i stort, för Telia och dess entreprenörer.

Vidare anser vi att Telia ska lämna kopparnätet kvar tills dess det finns en etablerad och framtidssäker infrastruktur som kan ersätta kopparnätet. FWA är inte rätt teknik.

Dela sidan på sociala media