Jazz på laggårdsbacken

Av | 9 augusti, 2020

(Detta evenemang har varit, och det går inte längre att boka biljetter)


Lördagen den 29 augusti kl 16:00 kommer jazzensemblen Isotope till Willboda! Vi har valt att förlägga spelningen till Willbodas lada, eftersom det ser ut bli för ostadigt väder för att våga chansa på att spela utomhus.

Pris är 100 kr per person som betalas med Swish eller kontant (endast jämna pengar). Alla biljetter måste bokas. Antalet deltagare är begränsat till 20.

Inne i den rymliga ladan finns gott om plats så att det går bra att hålla säkerhetsavstånd. Ta med egen fikakorg och njut av stillsam jazz i den idylliska inramningen.

Har du frågor om arrangemanget kan du vända dig till info@willboda.se eller ringa Björn på 072-585 48 06

Om Isotope

Isotope är ett lyhört band, de är samspelta och musikaliskt finurliga med en lugn och stilla jazz som alla kan uppskatta. De har spelat två gånger tidigare på Willboda.

Göran Lindén, Gitarr
Göran är mestadels självlärd, men har mellan 1990 och 1991 studerat på Musicians Institute i Hollywood, en musikerutbildning med inriktning på improviserad musik. Utöver Isotope spelar Göran i bluesband, coverband, husband, storband, gitarrduo, samt i diverse jazzgrupper.

Ulf Lernhammar, tangenter
Ulf har medverkat i många olika bandkonstellationer där det namnkunnigaste var ”Lolita pop” på 1980-talet. Numera spelar han jazz med Isotope, pop med Vänskapsbandet, världsmusik med Spelrum och improviserad musik med musikkollektivet Lärkan.

Lyssna på Isotopes tolkning av Ben Websters ”Romance”
Med tillstånd av Isotope.

Holger Schellwat, trummor
Holger kom från Tyskland för 26 år sedan, där han huvudsakligen spelat jazz & salsa. Efter många framgångar med Campus Big Band (och utflykter till Berklee i Italien varje sommar) gick han med i ensemblen Isotope 2008. Holger spelar även ofta i Brasilien, Moçambique och Italien. I Sverige spelar han med Mossa Malm band och EHME.

Torbjörn Helander, kornett
Torbjörn har spelat diverse instrument under hela livet. Ett inte upptäckt brytningsfel gjorde att han som barn inte kunde tillgodogöra sig den kommunala musikskolans välmenande notundervisning, utan utvecklade istället sitt gehör. Han har därefter alltid spelat olika slag av ”gehörsmusik”, med inslag av improvisation. I vuxen ålder, med hjälp av glasögon och noter spelar han numera jazz, där kornetten har blivit hans huvudinstrument.

Michael Olsson
Michael har spelat bas i över 30 år i diverse i olika grupper. Utöver isotope medverkar spelar han i One Step, EHME och De Tröstlösa Bröderna.

Foto: Ebba Mittag-Leffler

Hitta till Willboda

Willboda ligger i Spannarboda mellan Lindesberg och Kolsva. Du svänger in från landsvägen vid skylten ”Iskarbo 4”. Följ grusvägen till första gården på höger sida. kör in genom grindstolparna och parkera enligt anvisning på plats.

Om Willboda

Gården Willboda uppfördes 1728 och påbyggdes under 1800-talet. Runt gården finns ett idylliskt kulturlandskap med hagar och åkrar. Gården är Malins och Björns privatbostad.

Dela sidan på sociala media