Fredagshälsning från Mats Bergström

Av | 14 maj, 2020

Willboda önskar Spannarboda och resten av världen en trevlig helg med hjälp av denna fina version av Manhã de Carnaval (Black Orpheus) av gitarristen Mats Bergström, som spelar på Willboda i höst.

Med tillstånd av Mats Bergström. Filmat av Lennart Wetterholm

Mats Bergström är en folkkär och uppskattad gitarrist med en bred repertoar. Mats hörs ofta som ackompanjatör vid sidan av någon av våra främsta sångare eller som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker.

Louiz Bonfá var en brasiliansk gitarrist och kompositör som var en av skaparna av musikstilen bossa nova. Hans mest berömda komposition var just ”Manhã de Carnaval” som skrevs som titelmusik till filmen Orfeu Negro (Black Orfeus) från 1959. Låten var en av de första Bossa Nova-låtarna som blev populära utanför Brasilien och räknas enligt Guinness rekordbok till en av de 10 mest spelade ”jazz standards” någonsin.

Orginaltexten på portugisiska skrevs av Antônio Maria, men översattes till många språk, bland annat till svenska. ”Jag vet att vi ses snart igen” sjöngs bland annat Gunnar Wiklund.

Dela sidan på sociala media