Fredagshälsning från Klas Friman

Av | 8 maj, 2020

Här kommer en fredagshälsning från gitarristen Klas Friman, som spelar Andante ur Sonatina i A-dur av F. Moreno Torroba. Vackra, lite somrigt drömmande ackord och toner som svävar i luften och hjälper vårens segertåg över kylan och mörkret.

med tillstånd av Klas Friman

Klas Friman är bosatt i Gusselbohyttan utanför Lindesberg. Han är en klassiskt skolad gitarrist, med diplomexamen vid Lemmens Instituut , Leuven, Belgien, för Raphaella Smits. Klas är medlem i trion Kapell Malén, frilansar och undervisar vid Kulturskolan Garnalia i Lindesberg.

Sergio Assad är en brasiliansk gitarrist och kompositör från Mococa vid São Paulo. Han började komponera och arrangera gitarrmusik redan från 14 års ålder och spelade tillsammans med sin bror, Odair Assad. Vid 17 års ålder började bröderna studera hos den då mest framstående läraren för klassisk gitarr, Monina Tavora.

Klas spelar på Willboda den 3 oktober, läs mer och boka biljetter här.

Dela sidan på sociala media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *