Musik på spannarboda.se: Klas Friman spelar Valseana av Sergio Assad

Av | 17 april, 2020

Det är fantastiskt kul att återigen få presentera ett vackert gitarrstycke med Klas Friman. Alla behöver ju höra bra musik även om vi inte kan se den live, i dessa corona-tider.

Klas Friman är bosatt i Gusselbohyttan utanför Lindesberg. Han är en klassiskt skolad gitarrist, med diplomexamen vid Lemmens Instituut , Leuven, Belgien, för Raphaella Smits. Klas är medlem i trion Kapell Malén, frilansar och undervisar vid Kulturskolan Garnalia i Lindesberg. Kapell Malén hade konsert på Willboda i Spannarboda i samband med Lindesbergs kommuns stora kultursatsning vinterspår i februari.

Sergio Assad är en brasiliansk gitarrist och kompositör från Mococa vid São Paulo. Han började komponera och arrangera gitarrmusik redan från 14 års ålder och spelade tillsammans med sin bror, Odair Assad.

Kompositionen ”Valseana” är från 1985 och från Assads album ”Latin American Music for Two Guitars”

Men nog om det! Njut nu av Klas Frimans fantastiska gitarrspel!

Med tillstånd av Klas Friman
Dela sidan på sociala media