Musik på spannarboda.se: Klas Friman spelar en Toccata av Sergio Assad

Av | 10 april, 2020

Spannarboda.se presenterar stolt Klas Friman i detta fina gitarrstycke av Sergio Assad som vi kan njuta av digitalt, nu när det är så svårt att få avnjuta musik live. Klas Friman har spelat på Willboda tillsammans med Kapell Malén i februari.

Klas Friman är bosatt i Gusselbohyttan utanför Lindesberg. Han är en klassiskt skolad gitarrist, med diplomexamen vid Lemmens Instituut , Leuven, Belgien, för Raphaella Smits. Klas är medlem i trion Kapell Malén, frilansar och undervisar vid Kulturskolan Garnalia i Lindesberg.

Sergio Assad är en brasiliansk gitarrist och kompositör från Mococa vid São Paulo. Han började komponera och arrangera gitarrmusik redan från 14 års ålder och spelade tillsammans med sin bror, Odair Assad. Vid 17 års ålder började bröderna studera hos den då mest framstående läraren för klassisk gitarr, Monina Tavora.

En toccata (från italienskans toccare – beröra) är ett musikstycke som typiskt är en komposition för orgel, cembalo eller piano och ofta är tekniskt utmanande med mycket snabba löpningar och/eller stora ackord.

Med tillstånd av Klas Friman
Dela sidan på sociala media