Willbodas fototävling avgjord!

Av | 5 mars, 2020

Tack för de fina bidragen! En enhällig jury har korat Maria Ericsson som vinnare. Juryns motivering är:

Våren betyder hopp för många människor. På ett rörande och vackert sätt har Maria Ericsson fångat hoppet på bild. Man kan riktigt ana både Marias och hästen Spakurs hopp och längtan i gryningen. Vad finns där bortom träden? Bortom det frusna gärdet? Juryn, bestående av Malin och Björn tackar för ett vackert ögonblick från Spannarboda.

Maria föräras med en fribiljett på en konsert på Willboda.

De övriga deltagarna, Pernilla Larsson, Joakim Andersson samt Inger Griberg föräras alla med varsin rabattkod på 50 kr för Willbodas konserter.


Pernilla Larsson


Joakim Andersson


Inger Griberg


Maria Ericsson

Den här bilden togs en tidig vårdag 2017 på en häst som nu galopperar bland dimslöjorna på fälten. En bild som påminner mig om hur vi kämpade med veterinärbesök och jag hittade ett norskt företag som framställde ett vaccin för djur med svår allergi och med hjälp av veterinären så framställde vi ett vaccin från en analys av hans blod som skulle ge honom antikroppar mot hans allergier. Det här hjälper inte alla djur, oftast hundar och var då inte så beprövat på hästar. Hyposenselibiseringen var vårt sista hopp för hans svåra exem. Det hjälpte oss inte och jag fick sen ta det tuffa beslutet att avliva honom. Hans grav är uppe på fältet. Det fina med det här är att det blev ett startskott för att andra hästar skulle hjälpas. Min veterinär kunde sen hjälpa fler hästar med att framställa vaccin på det här viset. Några blev hjälpta och det glädjer mig än idag. Den här morgonen levde jag på hoppet att han skulle bli frisk. Vår fina islandshäst Spakur fra VestráGeldingaholti, så vacker här i Spannarbodas magiska morgonhimmel. 


Björn Tångeberg (utan tävlan)

Eftersom jag arrangerar tävlingen, får jag ju givetvis inte vara med.
Men det var en fin bild, full med vårkänslor, tycker jag.

Flyg, spröda fjäril
Vårvindarna lyfter dig
Soligt och hoppfullt

Dela sidan på sociala media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *