17 Okt: Fred Lane & Thomas Lundkvist (inställt)

Av | 19 januari, 2020

Fred Lane och Thomas Lundkvist spelar på Willboda lördagen den 17 oktober, kl 17:00 – 19:00.

I föreställningen Sånger om Järn tar Fred Lane och Thomas Lundkvist oss på en musikalisk resa genom järnframställning och gruvarbetarnas livsöden med kända och okända sånger från Sverige och England. Fred och Thomas ger med mycket värme och en stor portion humor en oförglömlig föreställning.

Willboda, i Spannarboda utanför Lindesberg, är en bergslagsgård med anor från 1700-talet. Idag är Willboda en privatbostad. Willbodas övervåning är påbyggd på 1800-talet med gamla trägolv, högt till tak och stora, luftiga rum. Spelningen kommer vara i biblioteket på övervåningen, som till vardags tjänar som familjens vardagsrum.

Datum och tid

lördagen 17 oktober 2010
17:00 – 19:00

Arrangör/plats

Willboda Gård
Spannarboda 318
711 94 LINDESBERG
www.willboda.se
info@willboda.se

Pris

200 Kr per vuxen
Gratis för barn under 18 år
Alla biljettintäkter går oavkortat till artisten

Paus och förtäring

Spelningen är i två set, med en paus på ca 30 minuter. Under pausen kan du köpa fika och mackor till rimliga priser.

Behöver du övernatta?

För detta arrangemang kan vi erbjuda rabatterade priser hos våra samarbetspartners:
Herrgården i Grythyttan
– Wedevågs Herrgård
Ange bokningskod 1728 för rabatt.

foto: Bengt Lundell, med tillstånd från kopparbergarn.se

Fred Lane växte upp utanför Manchester och flyttade 1970 till Sverige. Fred sjunger och spelar bland annat gitarr, dragspel och munspel. Han har översatt visor av Dan Andersson och Nils Ferlin från svenska till engelska och gav ut en kritikerrosad LP med titeln ”Swedish Songs” 1974. Sedan dess har han gett ut ett tiotal skivor som kretsar kring svensk folkmusik. Han har även turnerat med Birger Schlaug med föreställningen (D)Elvis Presley, där Birger Schlaug berättade om Elvis och Fred Lane spelade låtar från Elvis repertoar.

Thomas Lundkvist har en nästan overklig förmåga att spela på vilket instrument som helst. Han har dessutom en fin sångröst. Han grundade Södra Bergens Balalaikor tillsammans med Embrik Underdal. Han har även komponerat musik åt SVT och under många år turnerat Sverige runt med soloprogram i Länsmusikstifelsernas och Rikskonserters regi.

Om du har frågor

Har du frågor om arrangemanget kan du vända dig till info@willboda.se eller ringa Björn på 072-585 48 06

Anmälan/bokning

Det finns bara 40 platser på denna konsert, därför måste du boka biljett i förväg. Priset är 200 kr per vuxen, gratis för barn under 18 år.

foto: Bengt Lundell, med tillstånd från kopparbergarn.se

Dela sidan på sociala media